tiistai 9. syyskuuta 2014

Omppu hillooo!

Meillä tuoksu koti eilen ihan syksylle, ihanalle ompolle <3 Kyllä omenahillon keittelystä viimostaan tulee se syksyn tuntuma ja mähän rakastan syksyä! Joka vuodenajalla on mun mielestä ne omat hyvät puolensa, mutta syksy ja kevät on semmossia tunne aikoja mulle. Keväällä kaikki heräilee koloistansa, auringon ensimmäiset lämmittävät säteet, metsän tuoksut ja uuden syntyminen. Syksyllä alkaa joulun odotus, kynttilöiden sytytys ja kesän touhujen jälkeen saa laittaa oven kiinni ja tehdä pesää perheelle :) Pakkasen ensi nipistys ja ensi lumi <3 Oih, ihanaa!

Mutta siis takaisin omenahilloon :)
Eilen jo laitoinkin ensi hehkutukset uudesta resepti löydöstä FB:n sivuille.. Olettehan jokainen täällä kävijä löytänyt minut jo Facebookista?!  Jos et niin käyhän tykkäilemässä sivustosta, koska ensi viikolla siellä alkaa arvonta,  JIPPII ja vihdoin, niinkö? :D  Sivu löytyy Sydämellä tehtyä-blogi nimen alta ja siellä laittelen useammin pika terkkuja aina kaikesta puuhailusta!
MUTTA SIIS omena hillo reseptejä uskollisena netistä eilen surffailin kun törmäsin reseptiin missä hillo valmistettiin uunissa, jolloin siitä tulisi kertoman mukaan jotain taivaallista... :D
Pakko oli kokeilla perinteisen lisäksi!
Siinä omenat pestiin ja pilkottiin kuorineen, nimenomaan kuorineen joka mua hieman arvelutti... ja keitettiin hellalla pehmeiksi. Sen jälkeen sauvasekoittimella tein survoksen, ripautin sokerit joukkoon (ilman mitään desimittoja) ja laitoin koko komeuden uunivuokaan ja uuniin 225 asteeseen reilu tunniksi. Välillä kävin sekoittelemassa ja maistelemassa tulevaa herkkua ja veihän tuo jo heti kielen mennessään <3 Uunissa annoin olla reilu tunnin jonka jälkeen se oli tumman kullan väristä ja aivan mielettömän hyvää, NAMI!!!!

Idea on siinä että omenassa itsessään olevat hiilihydraatit muuttavat muotoaan ja siihen tulee hieman toffeinen maku. Makeaa ja niiiiin hyvää! Alkuperäisen ohjeen nappasin täältä KLIK

Kattilassa tehty hillo maistui myös ja niimpä sille maistelulle ei meinannut tulla loppua, hih...

Mutta nyt on syksyn makuja laiteltu pakkaseen ja jääkaappiin talteen ja sieltä sitten erikoishetkinä nautitaan tämän mamman omatekemää hilloa! <3


7 kommenttia:

  1. Mäkin tykkään tosi paljon syksystä ja kieltämättä ihan samoista syistä kuin sinäkin. Toinen mun lempparivuodenaika on kevät :)

    Aika jännältä kuullostaa, että tuo hillo laitetaan vielä tunniksi noinkin kuumaan uuniin. Tämä täytynee varmaankin testata. Omenia kyllä vielä riittää puussa...ja maassa ;)

    VastaaPoista
  2. Samoilla siis mennään ;) Juu tuossa hillossa on se karamellisoitumisen tarkoitus ja löysin samantapaisia ohjeita muitakin ja niissä oli eri lämpötiloja ja hiukka eri tapoja, mutta tuolla tuli ainakin hyvää :) Ja puolitin ohjeen viiteen litraan! Kiva testailla uusia juttuja ja oppia uusia tapoja tehdä vanhoja tuttuja juttuja. Mulla vielä melkein pussillinen omenoita myös ja ajattelin etsiä jonkun hyvän omppo pomppo piirakka ohjeen <3

    VastaaPoista
  3. Ihana tuo sun hillopurkki ♥
    Mä tein kans omppuhilloa, mutta eka kertaa kattilassa porkkanoiden kanssa :) Yleensä mä teen omppuhillon uunissa (ilman keittämistä), se on niin helppo, kun ei tarvi alkaa kuorimaan omppuja :)

    VastaaPoista
  4. Löysin noita purkkeja viime vuonna clas ohlsonilta, ihastuin ja ostin :D Niinhän se aina menee ;) Juu löysin semmoisenkin ohjeen missä laitettiin ne uuniin ennen esikeittämistä, helppoa kyllä ja sillä välin voi ilman vahtimista tehdä muita juttuja. Hyvää tuo hillo kyllä oli!! Mie yritin yks päivä kommentoida sinne sun blogiin, mutta vaikutti hankalalta??! Yritän uudestaan joku päivä :)

    VastaaPoista
  5. Uuniomppuhilloo, kuulostaa todella hyvältä <3

    VastaaPoista

Ihana komenttisi piristi minua varmasti, kiitos <3