torstai 29. elokuuta 2013

Jogurttikakku

Ajattelin teillekkin jakaa tämän helpon ja herkullisen kakun ohjeen, joita eilen täällä leivoin illan kutsuvieraille :) Nyt ois taas Perfect Home syksy käynnistetty ihanalla kuvastolla <3

Mie niin tykkään näistä ohjeista mitkä on helppoja ja vaivattomia, nää on semmossia ihania valmistettavia silloin, kun ei ole aikaa ruveta sotkemaan kuppeja ja vatkaimia urakalla ja haluaa yksinkertaisesti hyvää vaivattomasti ;)

JOGURTTIKAKKU

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
200g voita tai margariinia
2 dl jogurttia (esim. mansikka, banaani jne. )

KUORRUTUS:
1 pkt tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl appelsiinimehua
sulatettua voita

-Sekoita kuivat aineet keskenään.
-Lisää munat, jogurtti ja sula voi.
-Sekoita tasaiseksi.
-Kaada voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista 175 astetta noin 50 min. uunista riippuen.
-Anna kakun jäähtyä hetken.
-Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään, lisää voita kunnes on tasaista ja notkeaa kaadettavaksi kakun päälle. (ei ollut selvää määrää tuossa voissa, mutta sulatin noin 50g ja laitoin sitte mehua hiukan enemmän tai vesikin käy jos tuntuu, ettei kuorrute ole tarpeeksi notkeaa)


Ja eikun viikonloppu pöytään jälkiruoka herkuksi <3 Laitelkaahan palautetta, miltä maistui!

Vielä on aikaa muutama päivä osallistua arvontaan, jonka löydätte "arvonnassa tunnelmaa" postauksesta :) Ja en voi muuta sanoa, kun että iloinen olen lukijamäärien kasvusta ja siitä, että on alkanut kommentti laatikossakin olla terveisiä!!! Ne on aina ja joka välissä tervetulleita :)
Viikonloppuna meillä saattaa tapahtua pientä pintaremppaa ja ihan täpinöissäni täällä odottelen miestä kotiin, kun mennään vähän materiaaleja katsomaan iltasella kaupasta :)) HIH, enempää en paljasta, vaan sittempähän näette ;) Moikat ja viikonloppuun!!!

1 kommentti:

  1. Kiva kuulla, että teillä heti innostuttiin leipomaan :) Ja tosiaan siinä kuorrutteessa pystyy soveltamaan raaka aineiden mukaan vaikka ihan vesikin korvaa appelsiinimehun, siitä jää vaan se maku pois! Meillä vähän pintaremontin kohde tais vaihtua, mutta siitä sitten seuraavassa postauksessa ;)
    Keskimmäinen on semmonen kirjan muotoinen kotelo jossa voi säilytellä vaikka mitä. Esim. kaukosäätimet saa kätevästi piiloon tai mikä ihana piilo tuikuille <3 Erittäin hyvää viikonloppua sulle :)

    VastaaPoista

Ihana komenttisi piristi minua varmasti, kiitos <3